ברוכים הבאים לצפון הנגב
מגוון רחב של פעילויות חקלאיות, אירוח כפרי מפנק, אירועי תרבות, בתי קפה ומסעדות, מסלולי טיול מיוחדים, ואוירה כפרית חקלאית אמיתית
אטרקציות באזור
חוות רימון
חוות רימון הינה חווה אקולוגית בצפון הנגב המהווה מסגרת תעסוקתית-חינוכית-טיפולית לקידום בני נוער שאינם משולבים במערכת החינוך או מצויים על סף ניתוק, דרך חקלאות בת קיימא וסביבה קהילתית תומכת במרחב הפתוח.
החווה הינה יצרנית ומושתתת על חקלאות ככלי טיפולי המעצים את תחושת הביטחון העצמי, המסוגלות והערך העצמי.
בני הנוער מגיעים בכל בוקר לחווה ועובדים במגוון החלקות – כרם ענבים ליין, בוסתן אקולוגי, יער מאכל, כרם זיתים וגן ירק. בשלבים הראשונים מטרתנו לחזק את בני הנוער ולסייע להם להתמיד בעבודה ולאחר מכן לצבור כלים ומיומנויות חיים שיסייעו להם להשתלב בחברה ולחזק את הפוטנציאל למוביליות חברתית.
מלבד החקלאות ישנם מרחבי טיפול נוספים: מטבח טיפולי, בית מלאכה, תכנית היל"ה, מסעות ועוד. בכל אלו הנערים מתנסים, לומדים כישורים ומיומנויות, ודרכם עוברים תהליכי צמיחה חינוכיים- טיפוליים. משנתנו היא ״בשביל האדם, בדרך האדמה״ ואנו רואים את התהליך הקסום שבני הנוער עוברים מרגע כניסתם לחווה.
בימי שישי אנחנו פותחים את שערינו לקהל הרחב לחווייה לכל המשפחה הכוללת קטיף עצמי בגן ירק, פודטראק עם פיצות ופוקאצ'ות, קפה רימונה עם שלל מאפים מפנקים, קפה, שייקים ומיצים טבעיים ואווירה קסומה. את כל הפינות באירוח מפעילים הנערים והם אלה שאחראים על התוצרת ממנה האורחים נהנים.
ניתן לתאם סיורים וביקורים לקבוצות קטנות וגדולות.
כל הגידולים בחווה הם עונתיים, טבעיים וללא ריסוסים כימיים. כל החקלאות פרי ידם של בני הנוער. כל ההכנסות קודש לפרויקט.
בימי שישי אין צורך לתאם הגעה, הכניסה לחווה חינם.
לתיאום סיורים, הרצאות וביקורים נא לפנות בטלפון – 077-7295796
[gallery ids="25857,25859,25861,25863,25865,25869" orderby="rand"]
לפרטיםאופניים

סינגל הבשור
האתר סגור זמנית
המידע הוא בגדר המלצה בלבד. יש לרכוב בזהירות ובאחריות.
חלק מהמסלולים מעורבים גם לכלי רכב ורוכבי אופניים, יש לרכוב לפי כללי התנועה ולשים לב לשילוט.
רמת קושי: גבוהה
אורך המסלול בק"מ: 36 ק"מ
נקודת התחלה וסיום: המסלול אינו מעגלי והוא דו כיווני מקיבוץ צאלים עד לבארי או להפך.
תקציר על אזור הטיול: סינגל נחל הבשור מתחיל בצפון בחיבור לסינגל האדום של בארי בסכר הקטן שבנחל גרר וממשיך בנחל בשור עד צאלים שבדרום. המסלול מסומן היטב באבני דרך, לאורכו של נחל הבשור. נקודות עניין בדרך: תל ג'מה, אגם ביער המילואים, פארק אשכול, תל שרוחן, גשר הצינורות, הגשר התלוי, מאגרי המים ומגדל התצפית.
תקציר המסלול: ההסבר הוא מדרום לצפון אך אפשר לרוכבו לשני הכיוונים. ממגדל צאלים רוכבים בצמוד לכביש 222 לכיוון צומת צאלים, שמאלה אל נחל הבשור וחוצים לגדה השניה, בפיצול המסלולים פונים שמאלה לרכיבה בבתרונות הנחל ואז חזרה למסלול. באזור מאגרי הבשור עולים מעט מהנחל לרכיבה נופית ויורדים חזרה. מעט אחרי באר שרוחן עולים שוב מהנחל ונכנסים אל פארק הבשור (אשכול), וממשיכים בגשר הרכבת הבריטית וחוצים את הנחל. ממשיכים ברכיבה לאורך הנחל ובסמוך למאגר נירים חוצים את 232 מתחת לגשר ועולי לחניון גמה. ממשיכים במורד הנחל לכיוון רעים ומשם עולים על הסינגל האדום לבארי.
קרדיט צילום: טכנוגרפיקס
מפה:
*המידע מתוך אתרים לה מדווש ומסלולי אופניים בשטח עם קק"ל
בודדים
משפחות
זוגות
קבוצות
סטודיו "גוטיק" - קרמיקה וחפצי חן בעבודת יד
שמי מיכל מרום בעלת סטודיו "גוטיק" בקיבוץ רעים-בסטודיו מעצבת מוצרי קרמיקה וחפצי חן בעבודת יד.
הכל התחיל עוד בילדותי מכיתה ג' עברתי מחוג לחוג.
ובשנת 1986 עברתי לגור בקיבוץ רעים שבנגב המערבי
למדתי במכללה לאמנות חזותית במכללת קיי.בבאר שבע
בסיום הלימודים (3 שנים) קיבלתי תעודה של מדריך אומנות בכיר
המפגש בן המדבר לידע המקצועי והאהבה שלי לאומנות,עיצוב ואסתטיקה,
הוליד כלים ופסלים מחומר גס וטבעי בשילוב גלזורות בצבעי האדמה.
בין היתר אני מייצרת כיורים פסלים,כלים מחומר גס ו במראה טבעי.
השפעת הנגב המערבי, נוף הכלניות המרחבים הירוקים ניכרים בעבודותי באופן אומנותי ורגשי,
אני משלבת טכניקות מעורבות.
הגעה לסטודיו בתיאום מראש בלבד
קבוצות
משפחות
זוגות
לינה באזור
14.8 מופע מוסיקה של סלומה - ביתהבוצ
מופע מוסיקה של סלומה
ביתהבוצ, מושב תלמי יוסף
סלומה סולו
שלומי שפירא היא זמרת יוצרת, נגנית ומפיקה. אלבום הבכורה "רוחות" זוכה לביקורות משבחות והשמעות רבות במדיות. סגנונה הייחודי מושפע מזרמים שונים של מוזיקת פולקלור ברזילאית ודרום אמריקאית וזה מתבטא במעטפת של שירים קליטים בעברית וספרדית המשלבים פולק, טרופיקליה ופופ אמוני.
סלומה היא גם חלק ממקהלת זולת, עושה מוסיקה מגיל צעיר ולמדה לנגן על כלים שונים. באלבומה שיתפה פעולה עם גון בן ארי, רותם בר אור, עילי אשדות ועוד.
בהופעת סולו סלומה מביאה קול ברור של ריפוי ותקווה אל מול קירבה, כאב וכנות בלתי מתפשרת.
[gallery link="none" ids="30917,30915,30919"]
המופע יתקיים ב-14.8 יום חמישי
התכנסות 19:30
תחילת מופע 20:00
**ישיבה נמוכה על מזרונים וכריות
מחיר מסובסד במסגרת 'צלילי לילה' - 40 ₪
מלאי הכרטיסים המוזלים מוגבל
לגילאי 18+
יש שילוט צמוד לבית המשק - "ביתבוצ, משפחת רודמן 40"
לפנות ימינה בשביל החולי שלפני הבית, לנסוע צמוד לגדר העץ, החניה על השביל בסוף הגדר.
עסק זה משתתף באירועי 'צלילי לילה' ונותן עד 50% הנחה בהרשמה מראש. ההנחה בכפוף לתקנון ועד גמר המלאי.
לרכישת כרטיסים:
קבוצות
משפחות
זוגות
חוות התבלינים
במושב עין הבשור, שלושה צימרים ובקתת עץ חדשה שבנינו ועיצבנו עבורכם ביד אומנותית ואוהבת.
כל הרהיטים ייחודיים, מעץ טבעי, בעבודת יד מרהיבה.
בחווה 4 יחידות אירוח: 2 בקתות עץ מפנקות ו 2 צימרים – חדרי אירוח רומנטיים לזוגות ומשפחות.
מה בבקתה? בכל בקתה שני חדרי שינה נפרדים עם מיטות אפריון ומזגן בכל חדר, טלויזיה עם יציאות לחיבורים, yes, חיבור לאינטרנט אלחוטי.
ג'קוזי משולב עם מקלחת.
בבקתות הג'קוזי גדול במיוחד, מטבח מאובזר עם כלים לבישול, מיקרוגל וכירה חשמלית.
לשומרי שבת פלטה ומיחם.
מחוץ לבקתה: יציאה למרפסת מקורה גינה יפיפייה ומטופחת עם מגוון צמחי תבלין לקטיף עצמי, ערסלים ופינת מנגל.
בחצר הצימרים בריכת דגי נוי גדולה מתחת לגשרון ציורי.
ארוחת בוקר עשירה מוגשת תמורת תשלום בחוות הקרובות.
בקיץ בריכת שחייה של המושב ללא תשלום.
לא ניתן להביא בעלי חיים.
בודדים
משפחות
זוגות
לינת שטח קיבוץ צאלים
לינת שטח- אנו שמחים להזמינכם לאירוח יוצא דופן וחוויה בלתי נשכחת במתחם לינת שטח- אירוח של מיליון כוכבים בתיירות קיבוץ צאלים!
במתחם לינת השטח בקיבוץ צאלים תוכלו להנות מאירוח תחת חופה של כוכבים ושקט פסטורלי בלב המדבר. במתחם סוכות לינה מוארות מרווחות ונעימות, מטבח מאובזר לשימוש האורחים הכולל מקררים, כיורים ושולחן עבודה, כירת גז ומנגלים, פינות למדורה, שולחנות קק"ל, שירותים ומקלחות מאובזרים היטב ומים חמים 24/7.
בסוכות הלינה תאורה, מחצלות ומזרנים, נקודות חשמל, שולחנות וספסלים. אירוח בקיבוץ צאלים היושב על נחל הבשור במועצה האזורית אשכול, מקנה לכם בנוסף למתחם לינת השטח כניסה חופשית לחמאם ולבריכת השחייה(בעונה).
מחירים: החל מ- 125 ש"ח לאדם כולל אמצ"ש וסופ"ש כולל דרום אדום
בריכה- בריכת שחייה חצי אולימפית יפהפייה, מטופחת ומטופחת, מגרשי ספורט, כדורעף חופים, טניס, כדורסל וכדורגל.
אירועים- המקום המושלם לאירוע שלכם! תנו לנו להפוך את האירוע שלכם לחוויה בלתי נשכחת. אירועי חברה, ימי כיף וגיבוש, פסטיבלים, הופעות, מסיבות, חתונות, בר מצווה, מסיבות רווקים/ רווקות, ימי הולדת ועוד.
ארוחת בוקר בתוספת תשלום והזמנה מראש
קבוצות
בודדים
משפחות
זוגות
הסעדה באזור
חגי בלעיש - ארוחה על הדק
הרבה זמן יש לי את החלום הזה והנה זה קורה.
דמיינו נוף ירוק שלא נגמר, מוזיקה, אנשים וכל זה קורה בארוחה אינטימית שכל מנה שם תוכננה בקפידה.
אז למי שלא מכיר אותי, אני חגי.
טבח, איש של אנשים, אוהב לארח ולשמח.
בשנים האחרונות צללתי עמוק לעולם הקולינריה כשניהלתי את המטבחים של המסעדות המדהימות OPA ונאיפה.
לפני כמה חודשים אני ואשתי ורד עברנו למושב ניר משה שבצפון הנגב. הקמנו לנו בית, גינת ירק צמודה ולול תרנגולות.
והנה, החלום סוף סוף הופך למציאות.
אני מזמין אתכם לאירוח אינטימי בחצר ביתי, בו אבשל לכם מנות מיוחדות ומותאמות לעונה, שגיבשתי יחד עם הניסיון שצברתי לאורך השנים.
מנות שמשקפות את האזור, את האנשים ואותי.
אז אם מתחשק לכם חוויה קצת אחרת,
דברו איתי להזמנת מקומות.
[gallery ids="26512,26510,26508,26506,26504,26502"]
לפרטיםגרין פאב
גרין פאב - קיבוץ ניר עם
אחד הברים הותיקים והמיתולוגים בנגב, עם קהל שמשלב את צעירי האזור יחד עם סטודנטים, והכל באווירה לא מחייבת לצד מוזיקה ואוכל נהדר.
בר מסעדה באווירה ירוקה ביתית ומיוחדת המציע מטבח מפנק עם מנות מגוונות, בר משקאות עשיר, מוזיקה טובה הופעות חיות ועוד.
משפחות
זוגות
קבוצות
בודדים