יקב פאוקר – אירוח מול הכרם, יין וכיבוד מקומי





״מתוך ההרס והחורבן נצמיח גפן חזקה ובריאה, בעלת שורשים עמוקים וענבים איכותיים לתפארת ביתנו, לחיי שותפיו של אבינו-סבינו ולזכרם של מי שאינם איתנו״.
בשנת 2006 חלם גדעון פאוקר, ממקימי קיבוץ ניר עוז, לייצר יין מענבים שיגדל בעצמו, להנאתו ולהנאת קרוביו וחבריו.
בעידוד חבריו ושותפיו גדי מוזס וחיים פרי, ובשיתוף שותפים נוספים מהקיבוץ, החלום קרם עור וגידים: החברים נטעו כרם קטן בצד המערבי של הקיבוץ, והקימו את היקב במקלט הראשון של ניר עוז.
גדעון היה היינן והכורם של היקב הקטן, ואליו הצטרפו שותפיו לפרוייקט לביצוע המשימות השונות, בכדי להפוך ענבים ליין.
במשך כ-17 בצירים גדעון הגשים את חלומו.
בשבת בבוקר, בתחילת אוקטובר, כשהיין כבר היה מוכן וטרם התחיל יישונו, נפרצה גדר הקיבוץ, והמון עזתי צמא דם שטף את המקום. במשך שמונה שעות שרר גיהינום בפיסת גן העדן הקטנה שלנו.
בסוף היום התבררו מימדי האסון: גדעון נרצח בביתו, ושלושת שותפיו – חיים פרי, יורם מצגר וגדי מוזס – נחטפו לעזה. רבים אחרים מהשותפים איבדו גם הם משפחה, חברים ובית.
באותם ימים קשים נותר היין האחרון מיותם במקלט. בעזרת אנשי תעשיית היין הישראלית הצלחנו, משפחתו של גדעון, לשקם את הכרם, להציל את היין ולהביאו לביקבוק, כמורשת לחבורת היין מניר עוז.
באביב 2024 נטענו כרם חדש לזכר אבינו-סבינו, ולצד יקב החברים הקמנו את ״יקב פאוקר״ – יקב בוטיק משפחתי, המזמין את כולם לטעום יין איכותי אל מול שדות הנגב המערבי, ולהמשיך את מורשתו וחלומו של גדעון.
אצלנו תקבלו אירוח כפרי, ישיבה מול הכרם ונוף פתוח לשדות, וחווית יין בוטיק איכותי עם סיפור משפחתי על צמיחה ותקווה.
פתוח לקהל הרחב בימי שישי, 10:30–14:30, ללא צורך בהזמנה.
בשאר ימות השבוע – בתיאום מראש.
אפשרויות הסעדה
- לא כשר