דבש קיבוץ ארז





מכוורת קיבוץ ארז, אשר בצפון הנגב, הוקמה בשנת 1950.
אנו ידועים לאורך שנים רבות באיכות הדבש
אשר נארז כפי שהוא נירדה מחלת הדבש.
צוף הפרחים, שהוא חומר הגלם היחיד שממנו מיוצר הדבש, הוא הקובע את טעמו, צבעו, ריחו וסגולותיו של הדבש.
דבש קיבוץ ארז הינו דבש דבורים טבעי הנאסף ממקורות שונים: פרחי שדה, פרחי הדרים, אשלים,אבוקדו ואיקליפטוס.
דבש אשלים: דבש הנאסף מחורשות האשלים שבנגב. יש בו מעט מרירות המוסיפה לדבש טעם ייחודי ומעניין.
דבש איקליפטוס: דבש איקליפטוס עשיר בברזל. ברפואה העממית ידוע כמונע הצטננות וכאבי גרון.
כמו כן אנו מוכרים ריבות מעניינות – ליצ'י, תפוחים ותמרים, תפוזים, ממרח זיתי קלמטה וחרוסת (בפסח).
בנוסף שמן זית כתית מעולה.
ספורטאי יוון העתיקה, שנטלו חלק באולימפיאדות, נהגו לאכול דבש כשיגרה, על מנת להגדיל את כוחם ומרצם.
גם כוחו של יהונתן חזר אליו באוכלו דבש (שמואל א', י"ד).
שלמה המלך החכם באדם המליץ על דבש: "אכול בני דבש, כי טוב" (משלי כ"ד).
נכון שבא לכם כבר לטעום?
נשאר רק לבחור איזה מארז מתאים עבורכם.
ניתן כמובן לבחור מהמוצרים למארז משלכם בהתאם לתקציבכם והעדפתכם.
(כל המוצרים במארז כשרים למהדרין), התמונות להמחשה בלבד.
להזמנות והצעות מחיר צרו קשר.
מארז הקטיף – מארז מהודר כולל ידית נשיאה
שמן זית ישראלי איכותי 250 מ"ל
דבש פרחי שדה 200 ג'
ריבת ליצ'י אקזוטי 230 ג'
ריבת אננס טרופי 230 ג'
המחיר- 80 ₪ כולל מע"מ
מארז המסיק – מארז מהודר כולל ידית נשיאה
שמן זית ישראלי איכותי 750 מ"ל
דבש פרחי שדה 200 ג'
ריבת ליצ'י אקזוטי 230 ג'
ריבת אננס טרופי 230 ג'
טפנד זיתי קלמטה וערמונים 200 ג'/ריבה נוספת לבחירה
המחיר- 120 ₪ כולל מע"מ
מארז הבציר- מארז מהודר כולל ידית נשיאה
יין קברנה סוביניון אדום יבש 750 מ"ל
שמן זית ישראלי איכותי 750 מ"ל
דבש פרחי שדה 350 ג'
ריבת ליצ'י אקזוטי 230 ג'
ריבת אננס טרופי 230 ג'
המחיר- 155 ₪ כולל מע"מ
מתכון עוגת דבש (שורה ועקנין קיבוץ ארז)
חומרים:
2 ביצים
1 כוס דבש קיבוץ ארז
1/2 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
2 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
2 כפות קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית צפורן
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
לערבב בקערה את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתיה, צפורן ואבקת אפיה.
בקערה נוספת לערבב בעזרת מיקסר את החומרים: בצים, דבש, סוכר ושמן.
לאחד את שתי הקערות ולערבב היטב, להוסיף לתערובת כוס מים רותחים ולערבב.
לאפות בחום של 180 מעלות כשעה.
לגוון: אפשר להוסיף אגוזים קצוצים או צימוקים לתערובת היבשה.
בתום האפייה כשהעוגה חמה אפשר לצקת עליה רוטב של 1/4 כוס מים + 1/2 כוס סוכר – לא הכרחי, העוגה רכה וטעמה מעולה גם ללא הרוטב.
בתאבון!