מעיינות הבשור- פארק הבשור
מעיינות הבשור: על גדות נחל הבשור- מהגדולים שבנחלי ארצנו, משתרע פארק אשכול שאת רובו נטע אדם (לפיתוח הפארק ותפעולו שותפים הקק"ל, רשות הטבע והגנים ומועצה אזורית מרחבים).
הפארק- כתום ירוק ומוקד משיכה למטיילים באזור הנגב הצפוני.
כל עונה "צובעת" את הפארק והסובב אותו בגוונים שונים ובחודשים פברואר-מרץ נצבע האזור כולו ב"אודם הכלנית"- מראה עוצר נשימה הקורא לנו לצאת מהבית את חיק הטבע ולהתבשם מהפריחה.
הכניסה אל הפארק – מערבית לאופקים. ניתן להגיע אל הפארק מצומת יד מרדכי, מצומת מגן, מצומת גילת.
המים – מקור החיים לנחל – עוררו "מחלוקות ומדנים" ודי אם נזכיר את ריב הרועים הנזכר בספר בראשית בין רועי אברהם לרועי אבימלך מלך גרר על השליטה בבארות שנחפרו לאורך יובליו של נחל הבשור שאחד מהם הוא כמובן נחל באר שבע
לא יאומן, אפילו אוסטרלים לחמו כאן בשלהי מלחמת העולם הראשונה בעת שלחמו על כיבוש עמדה תורכית, על הגבעה נתגלתה באקראי רצפת פסיפס מרהיבה שפארה את הכנסייה שנבנתה במאה השישית (ביזנטית), פסיפס מזכיר מוטיבים שנמצאו במספר בתי כנסת קדומים באזור, רצפת הפסיפס הוסרה ממקומה וכיום היא מעטרת את האנדרטה לזכר החייל האלמוני בקנברה שבאוסטרליה.
במקום בו שכנה הכנסייה נמצא כיום המצפור ממנו תצפית יפה אל מרחבי הפארק- מי המעיינות הממלאים את האגם המלאכותי ושני התלים המתנשאים מעל האופק בדרום – תל שרוחן – המזוהה עם אחת מהערים שבנחלת שבט שמעון (ספר יהושע פרק ט"ו) ומימין לאגם – תל הבשור.
מעיינות הבשור הם מקור המים המשמשים להשקייה ולרווחת הנופשים בפארק.
המעיינות נובעים במספר מוקדים והם נאגמים לשורת ברכות מלאכותיות בלב הפארק ולברכות שכשוך. להנאת המטיילים הוצבו מתקני שעשוע לילדים.
אפשרות הבילוי בפארק וסביבתו מגוונות. בכניסה לפארק כדאי להצטייד בדפדפת ומפה עם הסברים מפורטים. עליה למצפור והליכה לאורך המעיינות מתאימה לכולם, כמובן שניתן לצאת לסיורים ארוכים יותר. (אל תל שרוחן – כשעתיים).
בפארק שפע מרחבים, מדשאות ופינות צל לרוב. הפארק נושק למגוון מסלולים ברגל, ברכב ובאופניים. ניתן ללון בפארק או באחד מהאורחנים באזור.
בפארק שבילי אופניים מסומנים. מחניון המוצא יוצאים שני שבילים טבעתיים האחד מסומן ירוק והשני בכחול.
הכניסה בתשלום.